ضرب و عرضه سکه جدید و بدون تاریخ بانک مرکزی آغاز شد/ شروع عرضه شمش طلا از چهارشنبه در مرکز مبادله ارز ایران

image

ضرب و عرضه سکه جدید و بدون تاریخ بانک مرکزی آغاز شد/ شروع عرضه شمش طلا از چهارشنبه در مرکز مبادله ارز ایران

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی  دکتر فرزین با اشاره به اقدامات بانک مرکزی برای تسهیل قوانین و مقررات و قواعد مربوط به واردات طلا به گفت: هدف از این اقدامات افزایش ذخایر طلای کشور بود. همچنین در این راستا به صادرکنندگان اجازه دادیم رفع تعهد ارزی با واردات طلا انجام شود. 

رئیس کل بانک مرکزی افزود: براساس قانون طلای واردشده به منظور رفع تعهد ارزی باید در مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه  و در اختیار متقاضیان قرار گیرد. 

وی تصریح کرد: با اقدامات انجام شده ذخایر طلای کشور به میزان قابل توجهی افزایش یافت و بر این اساس بانک  مرکزی تصمیم گرفت از چهارشنبه 27 دی ماه شمش طلا در مرکز مبادله عرضه خواهد شد. 

دکتر فرزین با اشاره به ضرب سکه جدید تمام بهار آزادی بانک مرکزی گفت: سکه جدید بدون تاریخ ضرب و با طرح جدید در بازار عرضه خواهد شد و تلاش ما این است که عرضه طلا به بازار هم از طریق ضرب و عرضه سکه جدید و سکه های موجود و هم ظرفیت مرکز مبادله ارز و طلا از محل افزایش ذخایر طلا در سال جاری افزایش یابد. 

وی افزود: بانک مرکزی به عنوان بازارگردان در مرکز مبادله ارز و طلا فعالیت خواهد کرد و هم در طرف عرضه و هم تقاضا برای مدیریت بازار حضور خواهد داشت. 

گفتنی است سکه جدید و ارتقاءیافته بانک مرکزی  بانک مرکزی پس از ۵ سال بدون تاریخ ضرب و با طرح جدید و  استفاده از تکنولوژی های نوین ضرب می شود.

جزییات اولین عرضه شمش یک کیلویی طلا در مرکز مبادله ایران
همچنین مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: اولین جلسه حراج شمش طلا به شکل حراج حضوری در روز چهارشنبه ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲ انجام می‌شود.

«علی سعیدی» مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران، از عرضه شمش در مرکز مبادله ایران خبر داد و گفت: عرضه شمش در مرکز مبادله ایران از طریق سامانه و حراج حضوری خواهد بود.

وی بیان داشت: اولین جلسه حراج به شکل حراج حضوری در روز چهارشنبه ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲ انجام می‌شود. شمش‌ها به صورت یک کیلویی عرضه می‌شود و عرضه کنندگان تمام افراد از جمله واردکنندگان طلا از طریق رفع تعهد ارزی خواهند بود.

مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران تصریح کرد: متقاضیان طلا نیز رسته تولیدکنندگان در صنف جواهر و بانک‌ها هستند و همچنین بانک مرکزی نیز به عنوان بازارگردان در طرف عرضه و تقاضا حضور خواهد داشت.

وی اضافه کرد: حراج در گذشته از طریق بانک کارگشایی انجام می‌شد، اما از این به بعد به شکل مدون و با مقررات از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه خواهد شد.

«سعیدی» عنوان کرد: قیمتی که در مرکز مبادله ایران مبنای مبادلات طلا خواهد بود مبتنی بر عرضه و تقاضا است و مبادلات بر اساس پیشنهاد قیمت از سوی خریداران و پذیرفته شدن آن از سوی فروشندگان خواهد بود.

مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران ابراز کرد: حراج‌ها نیم ساعته خواهد بود و در هر روز ۵ حراج نیم ساعته خواهیم داشت که در ساعت ۱۷ هر روز آگهی عرضه طلا در روز بعد منتشر خواهد شد.

وی اضافه کرد: قیمت معاملات طلا در مرکز مبادله ایران به قیمت‌های روز نزدیک است.

مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران تصریح کرد: در حال حاضر عرضه‌های خرد از طریق اتحادیه‌ها انجام خواهد شد و در مرکز مبادله ایران عرضه خرد نخواهیم داشت. برای تقاضای خرد نیز معاملات گروهی از طریق اتحادیه‌ها درنظر گرفته شده، بدین صورت که چندین خریدار خرد با یکدیگر در قالب یک گروه طلا خریداری می‌کنند.

«سعیدی» در پایان تاکید کرد: هدف از عرضه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، جلوگیری از قاچاق و استفاده از طلا برای صنعت است تا حتی اگر خروج طلا صورت می‌گیرد، به صورت صادرات جواهرات و با ارزش افزوده باشد.

.